Ekologisk kokosolja är en typ av olja som utvinns ur kokosnötter och som odlas enligt principer för ekologiskt jordbruk. Det innebär att kokosnötterna odlas utan användning av syntetiska bekämpningsmedel, konstgödsel eller genetiskt modifierade organismer (GMO). Dessutom tar ekologiskt jordbruk hänsyn till miljön genom att försöka minimera jordbrukets inverkan på miljön och bevara den biologiska mångfalden.
Kokosolja är mycket mångsidig och kan användas i en mängd olika sammanhang, från matlagning och bakning till hudvård och hårvård. Den anses ha flera hälsosamma egenskaper, inklusive antimikrobiella egenskaper och hjälp till att höja kroppens ”goda” HDL-kolesterol.
Det är dock viktigt att notera att även om en produkt är märkt som ”ekologisk”, betyder det inte nödvändigtvis att den är mer näringsrik eller hälsosam än icke-ekologiska alternativ. Det är alltid bäst att äta en balanserad diet och att inte lita för mycket på en enda typ av mat eller produkt för näring.