Registrera ett konto och få 10% rabatt på ditt första köp! Rabattkoden skickas till din mail.

Nyhetsbrev

 
  Genom att prenumenera på vårt
  nyhetsbrev kommer du att få
  förmånliga erbjudanden och
  kampanjer, tips, recept, rabattkoder
  samt delta i unika tävlingar och
  annat matnyttigt direkt i din mail.

  Läs om vår policy för
  nyhetsbrev här.


Subscribe!

Dadlar, Deglet Nour, urkärnade, Ekologiska, 500g

Dadlar, Deglet Nour, urkärnade, Ekologiska, 500g
Dadlar, Deglet Nour, urkärnade, Ekologiska, 500g
Tillverkare: RawFoodShop
Tillgänglighet: I lager
Pris: 79kr
Exkl. moms: 71kr
Antal:     - ELLER -   Lägg till i önskelista

Dadlar är en vesäntlig frukt. Man kan överleva i veckor genom att endast äta en handfull dadlar per dag. Dadlar innehåller mer upptagbara fiber än ett helt fullkorns bröd och mer kalium än i bananer. Dessa dadlar är av sorten Deglet Nour som anses vara en av de bästa dadlarna i världen och kallas vanligtvis "queen of all dates". Deglet Nour har en genomskinlig ljus färg och en mjuk honungsliknande smak, egenskaper som skiljer sig från andra dadlar.

Dadlar innehåller mer upptagbara fiber än ett helt fullkorns bröd och mer kalium än i bananer. Dadlar innehåller också fructos, kalcium, järn, fosfor, vitamin A, vitamin D, vitamin B 1 und B 2.

  • inga artificiella tillsatser
  • inget socker tillsatt
  • inga kemikaliska tillsatser

Deglet Nour
Sorten Deglet nour odlas i Nordafrika och Kalifornien, som i dagsläget är de största producenterna. Redan i Mesopotamien odlades dadlar och i Israel har 2000 år gamla dadelkärnor upptäckts tillsammans med arkeologiska fynd. Dadlar går också under beteckningen ökens bröd och har länge använts för överlevnad. Dadelpalmer växer helst i heta kustregioner och efter fem till sex år ger de en frukt som kallas dadel. Deglet nour betyder ljusets finger och kommer ifrån det faktum att stjärnor blir synlig när ljuset skiner genom dadlarna.

Hur använder jag Deglet Nour-dadlar?
Deglet nour-dadlarna är kända för att vara den stabilaste av alla dadelsorter. De har extra mycket fruktkött och smakar lika ljuvligt som en karamell. De passar lika bra i matlagningen, som i bakningen eller för att ätas bara som de är. Dadlarna kan användas till te tillsammans med mandlar och valnötter och i müsli för att ge ett sött inslag. Dessa deglet nour går bra att blötlägga före användning för att göra dem lättare att arbeta med, men går även att stoppa rakt ner i matberedare eller mixer som de är, lite beroende på hur gammal matberedare du har.

Recept
Dadlar i Choklad

​Nettovikt: 500g

Skriv en recension

Ditt namn:


Din recension: Notera: HTML översätts inte!

Betyg: Dålig           Bra

Fyll i koden som visas i bilden nedan: